Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Απεργία διαρκείας αποφάσισαν οι παίκτες της Α1 Μπάσκετ


Επ’ αόριστον απεργία στην Α1 αποφάσισαν οι μπασκετμπολίστες στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης που έκαναν στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Πλέον η Α1 δεν πρόκειται να ξεκινήσει σε δύο μέρες που ήταν προγραμματισμένο το τζάμπολ της πρώτης αγωνιστικής ενώ το πρωτάθλημα μπαίνει σε μεγάλες περιπέτειες.
Η απόφαση της απεργίας πάρθηκε με το 90% των ψήφων (151-24 υπερ) ενώ το 10% ήταν της άποψης να ξεκινήσει η απεργία μετά τις 30 Οκτώβρη. Την τελευταία πρόταση έκανε ο Δημήτρης Παπανικολάου ενώ οι παίκτες του ΠΑΟ που εκπροσωπήθηκαν από τον Κώστα Τσαρτσαρή ήταν αντίθετοι στην απεργία. Απόντες ήταν οι παίκτες του Ολυμπιακού ενώ προσωπική επιστολή έστειλε ο Γιάννης Μπουρούσης που ήταν υπέρ της ανεργίας.

Λάζος: Το μπάσκετ είναι οι παίκτες

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης ο Λάζαρος Παπαδόπουλος επισήμανε: «Θεωρούν ότι το μπάσκετ είναι αυτοί. Το μπάσκετ, όμως, είμαστε εμείς. Στις 30 επιστολές που έχουμε στείλει, δεν έχουμε πάρει απάντηση. Ούτε καν στην σύσκεψη της ΕΟΚ θεώρησαν σκόπιμο να μας καλέσουν. Μας αγνοούν και πρέπει να απαντήσουμε.»
Ο Κώστας Τσαρτσαρής που εκπροσώπησε τους παίκτες του Παναθηναϊκού, δήλωσε: «Θα ήταν προτιμότερο να περιμένουμε δυο-τρεις αγωνιστικές, ώστε να δούμε τις προθέσεις τους. Είναι καλό να περιμένουμε λίγο. Επειδή, όμως, κάποιοι από μας είναι υψηλά αμειβόμενοι και μάλιστα με υπερβολικά ποσά, καλό θα είναι να μη μπούμε μπροστά. Μη προκαλέσουμε τη κοινή γνώμη".??
O Δημήτρης Παπανικολάου είπε από την πλευρά του: "Θα είμαι στο πλευρό σας, αλλά ο όποιος αγώνας πρέπει να πετύχει. Να έχουμε εξασφαλίσει, δηλαδή, την θετική του έκβαση. Εγώ δεν έχω πρόβλημα, αν δεν παίξω φέτος. Το πολύ-πολύ να "το κόψω" νωρίτερα από το τέλος της σεζόν, όπως έχω υπολογίσει. Το θέμα είναι αν η πλειοψηφία αντέχει να μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα, μακριά από τα γήπεδα. Προτείνω να δοθεί μια διορία στους φορείς".
Από τη Συνέλευση απουσίασαν οι παίκτες του Ολυμπιακού, ενώ στο προεδρείο έφτασε επιστολή του Γιάννη Μπουρούση που τάχθηκε (προσωπικά, όπως σημείωσε) υπέρ της απεργίας.
Πάντως ο ΕΣΑΚΕ κάλεσε τον ΠΣΑΚ να παραβρεθεί στην έκτακτη γενική συνέλευση που έχει συγκαλέσει για την Παρασκευή.

Πηγή: Sportdog.gr

Απο:www.tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: