Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Αφιέρωμα της Ουέφα στον Καραγκούνη για τις 100 συμμετοχές


Επικεντρωμένο στην 100η συμμετοχή του Γιώργου Καραγκούνη με την φανέλα της Εθνικής ομάδας της Ελλάδας ήταν το Σάββατο το κεντρικό θέμα της επίσημης ιστοσελίδας της UEFA.
«Ο Καραγκούνης βάζει το σημάδι του με στυλ στην ελληνική εκατοστή του», ήταν ο τίτλος στο σχετικό κομμάτι της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας που φιλοξένησε και δηλώσεις του 33χρονου μέσου, για τον στόχο του να αγωνιστεί σε ένα τρίτο συνεχόμενο EURO.
«Έχοντας βοηθήσει την Ελλάδα να νικήσει με 1-0 την Λετονία στην εκατοστή του εμφάνιση με την χώρα του, ο Γιώργος Καραγκούνης, επανέλαβε την επιθυμία του να πάει για τρίτη συνεχόμενη φορά σε τελική φάση EURO. O Γιώργος Καραγκούνης ανταποκρίθηκε στην «ξεχωριστή μέρα», ως αρχηγός της Ελλάδας στην πρώτη της νίκη στον έκτο προκριματικό όμιλο του EURO 2012, στην 100η του εμφάνιση με την φανέλα της χώρας του.
Παίρνοντας θέση στο γήπεδο εναντίον της Λετονίας στην Αθήνα, ο μέσος του Παναθηναϊκού έγινε ο τρίτος παίκτης που έφτασε τις 100 συμμετοχές για την Ελλάδα, μετά τον Θοδωρή Ζαγοράκη (120) και τον Άγγελο Μπασινά (100). “Είναι μια ξεχωριστή μέρα για μένα”, είπε ο 33χρονος που έκανε το ντεμπούτο του σε ένα φιλικό με το Ελ Σαλβαδόρ, τον Αύγουστο του 1999. “Δεν ξέρω πόσα ακόμα παιχνίδια θα παίξω με την εθνική ομάδα αλλά ο στόχος μου είναι να την βοηθήσω να προκριθεί και να παίξει στα τελικά του EURO για τρίτη συνεχόμενη φορά».
Στο συγκεκριμένο δημοσίευμα υπάρχουν ακόμα δηλώσεις των Βασίλη Τοροσίδη και Γιάννη Φετφατζίδη.
«Παίξαμε καλά και μπορούσαμε να πετύχουμε περισσότερα γκολ αλλά δεν ήμασταν τυχεροί. Ωστόσο, αυτό που μετράει είναι πως πήραμε τους τρεις βαθμούς. Είμαι πολύ λυπημένος που θα χάσω το καθοριστικό ματς με το Ισραήλ λόγω τιμωρίας. Όταν δέχτηκα την κίτρινη, ήμουν τόσο απορροφημένος από το παιχνίδι που δεν κατάλαβα απόλυτα την σημασία της κάρτας. Τώρα που το συνειδητοποιώ, νοιώθω άσχημα», ήταν τα λόγια του Βασίλη Τοροσίδη.
Όσο για τον «βενιαμίν» του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος: «Από την στιγμή που ο κύριος Φερνάντο Σάντος με συμπεριέλαβε στην ομάδα, ήμουν σίγουρος πως μπορούσα να παίξω καλά και να βοηθήσω την Εθνική. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει αρκετούς ταλαντούχους νέους παίκτες και μακάρι να αποτελέσουν την βάση της εθνικής ομάδας στο κοντινό μέλλον», υποστήριξε ο Γιάννης Φετφατζίδης.
Πηγή: Sportdog.gr
Απο:www.tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: