πηγη: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Η διοργάνωση ξεκινά στις 8 Ιουνίου με το παιχνίδι της Ελλάδας κόντρα στην Πολωνία στη Βαρσοβία και κλείνει με τον μεγάλο τελικό της 1ης Ιουλίου στο Κίεβο. Σε 24 μέρες, οκτώ πόλεις θα φιλοξενήσουν τους 31 αγώνες μέχρι να αναδειχθεί η «βασίλισσα» της Ευρώπης για την επόμενη τετραετία.
Στο 1ο αγώνα του πρωταθλήματος Β΄ κατηγορίας Αργολίδας η ομάδα της Ύδρας επιβλήθηκε της ομάδας των Σπετσών με γκολ του Σ. Μαύρου 1-0 .
Στους άλλους αγώνες σημειώθηκαν τα παρακάτω αποτελέσματα
ΑΙΑΣ ΤΡΑΧΕΙΑΣ-ΘΗΣΕΑΣ 1-5
ΣΑΡΩΝΑΣ-ΔΡΙΩΠΗ 2-4
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στη διαδρομή Αθήνα-Σπάρτη απόστασης 246 χλμ
Ο Ιταλός Ιβάν Γκουντίν αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά νικητής στον αγώνα υπεραποστάσεων «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ».
Τερμάτισε πρώτος μπροστά στο άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη, καταχειροκροτούμενος από τους πολίτες της πρωτεύουσας της Λακωνίας, που βρέθηκαν στους δρόμους, για να υποδεχθούν τους αθλητές που πήραν μέρος στο «29ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ».
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στη διαδρομή Αθήνα-Σπάρτη απόστασης 246 χλμ. Μετείχαν 285 αθλητές και αθλήτριες, από 39 χώρες.
Ο Ιταλός νικητής Ιβάν Γκουντίν μετά τη νίκη του, αφού ευχαρίστησε τους διαδηλωτές και τους Έλληνες για τη συμπαράστασή τους δήλωσε: «Το «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ» είναι ο πιο καλός αγώνας υπεραποστάσεως που υπάρχει στον κόσμο. Ένας επίπονος αλλά ξεχωριστός αγώνας. Οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές. Η καρδιά ξεχειλίζει από χαρούμενα αισθήματα».
Από Ελληνικής πλευράς εντυπωσίασε ο Γιώργος Κουτσιούκος, που τερμάτισε στην 13η θέση. Με εξαιρετική τακτική και σταθερό τέμπο από την αρχή του αγώνα, ο Κουτσιούκος έκανε σωστή κατανομή δυνάμεων και τερμάτισε στην Σπάρτη λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, με χρόνο 29 ώρες 06.΄18΄΄.
Στην 16η θέση τερμάτισε ένας ακόμη Έλληνας, ο Δημήτρης Καραχάλιας με χρόνο 29 ώρες 50΄.33΄΄, ενώ στην 23η θέση βρέθηκε ο Γιώργος Βλάχος (31.01΄.36΄΄).
Στο «29ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ», διακρίθηκαν ιδιαίτερα οι Γερμανοί και Ιάπωνες αθλητές. Συγκεκριμένα, πέντε Γερμανοί και τρεις Ιάπωνες βρέθηκαν στην πρώτη 12αδα. Αρκετά πίσω από τον Ιταλό αθλητή Ιβάν Γκουντίν που κάλυψε τα 246 χλμ. της διαδρομής σε 22 ώρες 56΄.45΄΄, τερμάτισαν ο Ιάπωνας Γιούζι Σακάι (24 ώρες 21΄.29΄΄) και ο Γερμανός Μίκαελ Βάνισεκ (24 ώρες 55΄.04΄΄). Ο Ιβάν Γκουντίν βελτίωσε την περσινή του επίδοση κατά έξι λεπτά.
Πρώτη γυναίκα που καταχειροκροτήθηκε όταν έφθασε και τερμάτισε μπροστά στο άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη, ήταν η Σίλβια Λούμπικς από την Ουγγαρία, με χρόνο 29 ώρες 06΄.50΄΄ και κατέλαβε την 14η θέση στην γενική κατάταξη.
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
1. ΙΒΑΝ ΓΟΥΝΤΙΝ (ΙΤΑΛΙΑ) 22.56΄.45΄΄
2. ΓΙΟΥΖΙ ΣΑΚΑΪ (ΙΑΠΩΝΙΑ) 24.21΄.29΄΄
3. ΜΙΚΑΕΛ ΒΑΝΙΣΕΚ (ΓΕΡΜΑΝΙΑ) 25.55΄.04΄΄
4. ΠΑΤΡΙ ΧΕΣΛ (ΓΕΡΜΑΝΙΑ) 26.32΄.01΄΄
5. ΝΤΑΝΙΕΛ ΟΡΑΛΕΚ (ΤΣΕΧΙΑ) 26.40΄.49΄΄
6. ΓΙΑΣΟΥΤΟΣΙ ΟΣΙΜΑ (ΙΑΠΩΝΙΑ) 26.58΄32΄΄
7. ΤΕΤΣΟΥΟ ΚΙΣΟ (ΙΑΠΩΝΙΑ) 27.12΄.02΄΄
8. ΜΑΡΚΟΥΣ ΘΑΛΜΑΝ (ΑΥΣΤΡΙΑ) 27.39΄.35΄΄
9. ΣΤΟΥ ΤΟΜΣ (ΓΕΡΜΑΝΙΑ) 27.39΄.35΄΄
10. ΟΛΙΒΕΡ ΛΕ (ΓΕΡΜΑΝΙΑ) 27.39΄.35΄΄
13. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 29.06΄.18΄΄
16. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΑΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 29.50΄.33΄΄
23. ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΛΑΧΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 31.01΄.36΄΄
24. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΕΣΙΡΗΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 31.11΄.13΄΄
………………………………………………………………..
14. ΣΙΛΒΙΑ ΛΟΥΜΠΙΚΣ (ΟΥΓΓΑΡΙΑ) 29. 06΄.50΄΄
Παμπεριφερειακό Πρωτάθλημα Συλλόγων Θάλασσας , Ιτέα 10-11/09/2011
Ο Υδραϊκός Ναυτικός Όμιλος κατέκτησε συνολικά 18 μετάλλια!
Ο Υδραϊκός Ναυτικός Όμιλος συμμετείχε για τέταρτη συνεχή χρονιά στο Παμπεριφερειακό Πρωτάθλημα Συλλόγων Θάλασσας, που πραγματοποιήθηκε στο ανοικτό κολυμβητήριο της Ιτέας 10 και 11 Σεπτεμβρίου του 2011, κατακτώντας συνολικά σε όλες τις κατηγορίες 18 μετάλλια, τέσσερα παραπάνω από πέρυσι στην Κάλυμνο! Η συμμετοχή των συλλόγων που προετοιμάζονται σε θάλασσα απ’ όλη την Ελλάδα ήταν μεγάλη (συμμετείχαν 14 σωματεία) και ο ανταγωνισμός σε υψηλό επίπεδο. Σάββατο πρωί και το ανοικτό κολυμβητήριο της Ιτέας είχε γεμίσει ασφυκτικά από τους αθλητές και τις αθλήτριες των σωματείων, αλλά και από γονείς που συνόδευαν τα παιδιά τους. Ο Υδραϊκός από την πρώτη στιγμή κέρδισε τις εντυπώσεις στην κερκίδα με τα συνθήματα και τους ύμνους της ομάδας! Τα φλας άναψαν και μετά τους καθιερωμένους χαιρετισμούς και τις οδηγίες από την επιτροπή των αγώνων ξεκίνησαν οι αγώνες. Με την εκκίνηση στο πρώτο αγώνισμα φάνηκε η αγωνιστική διάθεση για μεγάλους χρόνους και ρεκόρ! Τόσο το Σάββατο (πρωί – απόγευμα), όσο και την Κυριακή το πρωί οι αθλητές και οι αθλήτριες του Υδραϊκού με δύναμη και πάθος, συναγωνίστηκαν αθλητές και αθλήτριες με τρομερή φυσική κατάσταση και τεχνική . Παρόλο αυτά κατάφεραν να αποδείξουν ότι ακόμη και με δύο μήνες μόνο εντατικές προπονήσεις το καλοκαίρι στην Ύδρα, μπορούν να σταθούν ψηλά αγωνιστικά και να κερδίσουν τις εντυπώσεις και τα μετάλλια! Επιβραβεύεται έτσι η προσπάθεια που ξεκίνησε πριν πέντε χρόνια για τη δημιουργία της αγωνιστικής ομάδας του Υδραϊκού σε σωστές βάσεις, με οργάνωση και προγραμματισμό, αλλά και την καταπληκτική δουλειά που επιτελεί η προπονήτρια του Ομίλου κα. Ασπασία Παπαδάκη. Χρειάζεται απ’ όλους στήριξη της ομάδας, περισσότερος χρόνος προπονήσεων και ενίσχυση με νέους αθλητές και αθλήτριες, ώστε να υπάρχει συνέχεια , αγωνιστική βελτίωση και περισσότερες επιτυχίες στο μέλλον! Την ομάδα αποτελούσαν οι παρακάτω κολυμβητές/τριες:
Αγγελόπουλος Γιάννης, Αναργύρου Βέννυ, Αναργύρου Μιχάλης (1 αργυρό, 2 χάλκινα), Βασιλείου Κατερίνα (2 χάλκινα), Βασιλείου Σταματία, Βούλγαρη Κέλλυ (1 αργυρό, 1 χάλκινο), Ζώτα Ζωή, Θεοδωρίδη Βάλια (1 χάλκινο), Μαρκαντώνη Ματίνα (1 χάλκινο), Μάρκου Αλίκη, Μάρκου Μαρίνα (1 αργυρό), Νομικός Γιώργος, Παγάνη Ιωάννα (1 αργυρό), Παγάνης Μπάμπης (3 χρυσά), Ρονιώτης Ανδρέας, Ρούσση Ζωή (1 χάλκινο), Ρούσση Ρένα, Σαράντη Φυλλίνα, Σκόρρας Γιώργος, Τσιτσιπά Κρυσταλλία (1 χρυσό, 2 αργυρά)
Αρχηγός της αποστολής ήταν το μέλος του Δ.Σ του Υ.Ν.Ο., Σωτήρης Σταθάκης , που ακόμη μια φορά απέδειξε πως με το "βαρύ" όνομα και το κύρος του στο χώρο του αθλητισμού μπορεί να εκπροσωπεί επάξια τον Όμιλο στις διοργανώσεις.
Προπονήτρια ήταν η κα. Παπαδάκη Ασπασία, που όλο το καλοκαίρι με μεθοδικότητα και επιμονή προετοίμασε την ομάδα για τους αγώνες, καταφέρνοντας για άλλη μια φορά αρκετοί αθλητές και αθλήτριες να ανέβουν στο βάθρο των νικητών, αλλά και πολλοί/ες να κερδίσουν μια θέση στην οχτάδα.
Από το Δ.Σ του Υδραϊκού Ναυτικού Ομίλου την αποστολή συνόδευσαν: ο κ. Θεοφάνης Κεφαλλωνίτης, ο κ. Λινάρδος Πιτσιλός, η κα. Αναστασία Μαυρομάτη, ο κ. Δημήτρης Μπαρτσιώκας και ο κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, στηρίζοντας με την παρουσία τους την ομάδα και εκπροσωπώντας τον Όμιλο στην Ιτέα.
Μπράβο σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες για την αγωνιστικότητα και το ήθος που επέδειξαν, εντός και εκτός πισίνας, και ευχόμαστε του χρόνου να έχουν περισσότερες επιτυχίες!
Εάν επιθυμείτε να δείτε περισσότερες φωτογραφίες των αγώνων επισκεφτείτε το Media Gallery.
Μέσα σε ένα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε από την Ε.Π.Σ. Αργολίδος η εκδήλωση της κλήρωσης των Πρωταθλημάτων της Α΄ και Β΄ Κατηγορίας για την περίοδο 2011-2012. Ο ΑΟΥ τοποθετήθηκε στον 5ο όμιλο της Β΄ Κατηγορίας, όπου θα αντιμετωπίσει τις ακόλουθες ομάδες: ΣΠΕΤΣΕΣ, ΣΑΡΩΝΑΣ, ΘΗΣΕΑΣ, ΔΡΥΟΠΗ, ΑΙΑΣ ΤΡΑΧΕΙΑΣ, Ο.Φ. ΗΛΙΟΚΑΣΤΡΟΥ. Ο πρώτος αγώνας για την ομάδα μας θα γίνει στο γήπεδο της Ύδρας, με αντίπαλο τις Σπέτσες την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011 4 μ.μ
1η Αγωνιστική 2η Αγωνιστική 3η Αγωνιστική 4η Αγωνιστική
Οι Καιροί που διανύουμε είναι πολύ δύσκολοι. Οι Καιροί όμως πάντα δύσκολοι ήταν και πολλές φορές ακόμη περισσότερο από τις μέρες μας. Τη διαφορά την έκαναν και την κάνουν οι άνθρωποι και οι μάχες που δίνουν, προσωπικές ή ομαδικές. Και είναι πάνω απ' όλα το κίνητρο , ο σκοπός που μετράει. Και όταν το κίνητρο είναι η Αγάπη στους ανθρώπους στην πατρίδα στον εαυτό μας, το Πάθος, η Πίστη, το Ήθος, η Αξιοπρέπεια, η Δικαιοσύνη και η Μετριοφροσύνη τότε κερδίζονται όλες οι μάχες και όλοι οι πόλεμοι. Ένα από αυτά τα φωτεινά παραδείγματα ανθρώπων-αγωνιστών ανάμεσα σε ευτυχώς πάρα πολλά ακόμη αποτελεί και ο δικός μας Ιάσων Διαμαντής. Ένα παιδί 14 χρονών που κατάφερε και σήκωσε τον τόπο μας και την πατρίδα μας στους ώμους του με τον δικό του αγώνα. Ίσως δεν συνειδητοποίησαν πολλοί από μας την σημαντικότητα και την σοβαρότητα του επιτεύγματός του. Χρυσός παγκόσμιος πρωταθλητής.....Κρύβει τεράστια προσπάθεια αυτή η λέξη, πίστη , Θέληση,πείσμα και μεγαλείο. Έκανε ο Ιάσων περήφανη την Ύδρα, την Ελλάδα, τους ανθρώπους του , τους φίλους του και όλους όσους κατάλαβαν τι ήταν αυτό που πέτυχε.
Τον παρακάλεσα να πει μερικά λόγια μέσα από την ψυχή του και έχω την χαρά να σας τα μεταφέρω αυτολεξεί;
Που γεννήθηκες Ιάσων, τι τάξη πας στο σχολείο και πότε άρχισες να ασχολείσαι με το Καράτε?
Έχω γεννηθεί στον Πειραιά και ζω στην Ύδρα. Θα ξεκινήσω την 3η γυμνασίου στο Γυμνάσιο Ύδρας. Το Καράτε το ξεκίνησα πριν 3 χρόνια.
Σε πόσους αγώνες έχεις λάβει μέρος και πόσες διακρίσεις έχεις πάρει?
Έχω λάβει μέρος σε 4 Πανελλήνια στην WADO , έχω 2 χρυσά στα ΚΑΤΑ καθώς επίσης 3 χρυσά και 1 αργυρό στο KUMITE . Έχω λάβει μέρος επίσης σε ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα ΕΛΟΚ ( Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε) και έχω φέρει την 3η θέση στην Ελλάδα ανάμεσα σε 4 διαφορετικά συστήματα Καράτε. Πέρσι τον Σεπτέμβριο συμμετείχα στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα WADO RYU ΚΑRATE όπου εκεί κατέκτησα την τρίτη θέση. Φέτος στις 14 Αυγούστου συμμετείχα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WADO RYU KARATE όπου κατέκτησα την πρώτη θέση στην κατηγορία μου KUMITE όπως επίσης και την 5η θέση παγκοσμίως στα ΚΑΤΑ.
Σε ποια σχολή εκπαιδεύεσαι?
Η σχολή μου ανήκει στον υπό ίδρυση Γ.Σ. "Η Γροθιά της ΄Υδρας", στην Ύδρα και ο δάσκαλός μου είναι ο κ. Γιάννης Πράπας.
Η οικογένειά σου πως στάθηκε δίπλα σου?
Τους γονείς μου σε κάθε κίνησή μου τους έχω δίπλα μου, να με υποστηρίζουν και σε ότι χρειαστώ για το άθλημα και τους αγώνες μου , κάνουν τα πάντα για να μου το προσφέρουν και τους ευχαριστώ ιδιαίτερα γι' αυτό.
Πως ήταν η ατμόσφαιρα στον στίβο του Τέξας?
Professor Tatsuo Suzuki
Wado International Karate-Do Federation
27th April 1928 -12th July 2011
Στο στάδιο που αγωνιστήκαμε η ατμόσφαιρα εκ πρώτης ήταν πένθιμη καθώς πριν από 1,5 μήνα είχε φύγει από τη ζωή ο μεγάλος δάσκαλος του WADO RYO KARATE DO SENSEI TATSHUO SUZUKI. Πέραν τούτου όμως, όλοι οι αθλητές, προπονητές όλων των χωρών , περάσαμε πάρα πολύ καλά καθώς γλεντούσαμε όλοι μαζί σαν οικογένεια κάθε νίκη ή ήτα οποιουδήποτε αθλητή. Γνώρισα πάρα πολύ κόσμο του εξωτερικού, μεγάλους αθλητές και δασκάλους και είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος με αυτό.
Μίλησέ μας για την τελική αναμέτρηση...
Στην κατηγορία μου ήμασταν 6 διαγωνιζόμενοι εκτός του πρώτου της Εθνικής Γερμανίας, ο οποίος δήλωσε ασθένεια και δεν ήταν παρών. Ο 2ος αγώνας μου ήταν με αθλητή της Εθνικής Αγγλίας και τον κέρδισα 1-0 ενώ έχω κάποια παράπονα από τη διαιτησία που δεν μου μετρήσανε κάποιους πόντους. Στον τελικό έπαιξα με αθλητή της Εθνικής Αγγλίας που είχε προκριθεί και αυτός για την 1η θέση τον οποίο νίκησα 2-0 και αυτή τη νίκη μου χάρισε το χρυσό μετάλλιο.
Πως ένιωσαν η οικογένεια και οι φίλοι σου?
Δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε το τι είχα καταφέρει. Η συγκίνηση ήταν μεγάλη. Τα τηλέφωνα από Ελλάδα μέχρι και τη στιγμή που βρισκόμουν στο βάθρο και ακουγόταν ο εθνικός μας ύμνος δεν είχαν σταματήσει από φίλους και γνωστούς.
Υπήρξε κάποια συμπαράσταση από την Πολιτεία?
Δεν μπορώ να γνωρίζω ποια ήταν η θέση της πολιτείας μας σε αυτό το κομμάτι. Αυτό που είδαμε σαν αποστολή, ήταν ότι το παγκόσμιο φαινόμενο της οικονομικής κρίσης δεν επέτρεψε σε πολλές χώρες να συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. ΄Ετσι κι εμείς δεν είχαμε καμιά οικονομική βοήθεια-ενίσχυση από το κράτος. Δεν μπορώ να νιώθω κάτι γι' αυτό διότι δεν είμαστε το μόνο κράτος με αυτό το πρόβλημα. Το παράπονό μου είναι όμως ότι στην επιστροφή μας στην Ελλάδα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος , ναι μεν μας υποδέχτηκαν γύρω στα 30 άτομα που ήταν άγνωστοι σε μένα αλλά γνωστό ιδιωτικό κανάλι που ήταν εκεί θεώρησε σωστότερο να ακολουθήσει και να πάρει συνέντευξη από έναν γνωστό τραγουδιστή και να αγνοήσει τελείως εμάς τους τέσσερις αθλητές και δασκάλους με τα 4 χρυσά μετάλλιά μας, που χάρη σε αυτά φέραμε την Ελλάδα μας στην πρώτη θέση στον κόσμο.
Και η επιστροφή στην Ύδρα?
Δεν βρίσκω λόγια. Ο Δήμος υποδέχτηκε Εμένα, το δάσκαλό μου και την οικογένειά μου με τιμές ηρώων ενώ βράβευσαν το δάσκαλό μου κι εμένα με το μετάλλιο του ναυάρχου Μιαούλη. Μας τίμησαν ιδιαίτερα με αυτό. Τα λόγια του Δημάρχου μας κ. Άγγελου Κοτρώνη μας συγκίνησαν. Ο κόσμος ήταν πολύ ζεστός μαζί μας καθώς κρατούσαν πυροτεχνήματα στα χέρια και ζητοκραύγαζαν το όνομά μου.
Τι έχεις να πεις για τα παιδιά που ασχολούνται με τον αθλητισμό?
Όσα παιδιά ασχολούνται γενικότερα με τον αθλητισμό καλό θα είναι να θέτουν στόχους, να παραδειγματίζονται από σωστούς αθλητές, να προσπαθούν να κάνουν σωστή διατροφή, σωστή άσκηση και να προσπαθούν να ξεπερνούν καθημερινά τον εαυτό τους. Τώρα για τα παιδιά που δεν ασχολούνται με κάποιο άθλημα σε πρώτη φάση χάνουν πολλά. Δεν καλλιεργούν το πνεύμα τους (το βασικότερο όλων) και δεν βελτιώνουν την σωματική τους υγεία. Η συμβουλή που μπορώ να δώσω είναι ότι όλοι μας πρέπει να αθλούμαστε, και πρέπει να διαλέγουμε το άθλημα που μας αντιπροσωπεύει. Εγώ διάλεξα το Καράτε γιατί εκτός- όπως λέει και ο δάσκαλός μας- του ότι είναι ένα άθλημα το οποίο γυμνάζει εξ' ολοκλήρου το μυϊκό μας σύστημα, μας διδάσκει αυτοάμυνα και μέσα από τις αυστηρές αρχές του (πειθαρχεία, σεβασμός, αυτοέλεγχος) αισθάνομαι ότι μπορώ να ολοκληρώσω τον εαυτό μου σαν αθλητή, σαν καρατέκα και σαν άνθρωπο
.
Και τώρα τι ακολουθεί?
Οι στόχοι που έχω δεν σταματούν εδώ. Μπορεί να κατέκτησα την πρώτη θέση στο WADO RYO KARATE αλλά για μένα το Καράτε τώρα ξεκινάει καθώς έχω να δώσω πολλούς αγώνες με παιδιά της Εθνικής Ελλάδας που ο καθένας τους ασχολείται το λιγότερο 9 χρόνια με το άθλημα. Στο WADO RYO είμαι πρώτος στον κόσμο. Τώρα όμως πρέπει να κατακτήσω πρώτες θέσεις στο SHOTOKAN στο GOZU RYU, SHITO RYU, στην Ελλάδα έτσι ώστε να καταφέρω να γίνω και εγώ μέλος της Εθνικής Ομάδας Καράτε , της ΕΛΟΚ. Ο επόμενός μου αγώνας είναι 3 Σεπτεμβρίου στο κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Πάλης, και αν εκεί καταφέρω και κερδίσω , θα καταφέρω να ανήκω και εγώ στην Εθνική μας.
Αυτό που θα ήθελα να πω σαν Ιάσων Διαμαντής πέρα των ερωτήσεων που μου θέσατε ,και σας ευχαριστώ πολύ γι' αυτές, είναι ότι το Καράτε στην ύδρα σχετικά με την υπόλοιπη Ελλάδα και τον κόσμο είναι αδικημένο και παρεξηγημένο. Αδικημένο γιατί κάποια ομάδα ανθρώπων και δυστυχώς αθλητές , θεώρησαν σωστό όλα αυτά τα χρόνια που είναι το Καράτε στην Ύδρα να συκοφαντήσουν με τους χειρότερους τρόπους το Δάσκαλό μου κ. Γιάννη Πράπα, εμένα, τους υπόλοιπους συναθλητές μου και το Καράτε της Ύδρας γενικότερα, πράγμα που είχε σαν αποτέλεσμα να συναντήσουμε διάφορες δυσκολίες στην σταδιοδρομία μας μέσα στο άθλημά μας. Όμως εμείς, από την αρχή έως και τώρα δεν δώσαμε σημασία και θα συνεχίσουμε να μη δίνουμε σημασία σε οποιονδήποτε λέει διάφορα εναντίον του αθλήματος μας.
Εύχομαι μετά από την δική μου επιτυχία, τις επιδείξεις που έχετε παρακολουθήσει και τη σωστή εκπαίδευση που έχετε διαπιστώσει και οι ίδιοι ότι γίνεται στη σχολή μας, επιτέλους να έρθει κόσμος και νέα παιδιά για να μπορέσουν και άλλοι από τώρα και στο εξής να γευτούν όλα τα καλά και ακόμα περισσότερα που έχουμε δει οι συναθλητές μου και εγώ.
Τέλος να ευχαριστήσω τον Δάσκαλό μου που από τη πρώτη μέρα που ξεκίνησα, είναι δίπλα μου και με προπονεί με τους καλύτερους δυνατούς τρόπους και έτσι έχω καταφέρει ότι έχω καταφέρει σε αυτό το διάστημα τον τριών ετών που ασχολούμαι με το άθλημα του Καράτε.
Και τα καλύτερα έρχονται. Όπως λέει και ο Ιάσων αυτή ήταν μόνο η αρχή, η αρχή μιας ανοδικής πολλά υποσχόμενης πορείας ενός ανθρώπου που ξέρει τι θέλει και πως να το αποκτήσει. Και όλοι εμείς δίπλα του να χειροκροτάμε κάθε προσπάθεια και να ευχόμαστε το παράδειγμά του να αποτελεί σημείο αναφοράς επιλογής και προσπάθειας και πολλών άλλων παιδιών. Γιατί είπαμε, όσο πιο δύσκολοι είναι οι Καιροί τόσο πιο πολύ επιβάλεται οι προσωπικοί και ομαδικοί αγώνες μας να περιβάλονται από Αγάπη, Πίστη και ξεκάθαρους στόχους.